Praktijk Haptonomie en Diëtetiek

Haptotherapeute

Over de haptotherapeute

Mijn werk- en levenservaring kreeg ik in onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfsleven als diëtist, docent, (kwaliteit)manager en haptotherapeut. Voor het laatstgenoemde beroep volgde ik de basis- en vervolgopleidingen Haptonomie en Haptotherapie bij Pro Tacte Postma te Winsum (Fr).

Sinds januari 1998 heb ik mijn eigen praktijk als haptotherapeut en werk structureel via supervisie, intervisie en volg maandelijkse nascholing. Als paramedicus en haptotherapeut werk ik volgens de Wet op de Persoons Registratie (WPR) en de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO). Ook ben ik aangesloten bij S.C.A.G. : het centrum voor klachten- en geschillenafhandeling in de complementaire zorg. Zie: https://www.degeschillencommissiezorg.nl/over-ons/zorgcommissies/complementaire-gezondheidszorg/

Haptonomisch begeleiden is voor mij een mooie en verrassende manier van werken geworden. Door mijn voedingskundige ervaring heb ik me als haptotherapeut ontwikkeld in een nieuw soort specialisatie: haptonomische begeleiding van mensen met eet- en gewichtsproblemen, lichamelijke en/of geestelijke klachten.